Gold Coast Airport Marathon

Gold Coast Airport Marathon

Transport

transport-map-848

Saturday 2 July

G:link

Services will operate on a 7.5 minute frequency from 4:30am through to 7:30am, then from 7:30am services will operate as per the regular weekend schedule. Free travel to and from the Race Precinct (Southport Station) on the G:link will be available to registered participants only between the hours of 4:30am to 1:00pm. Display your race number when boarding the tram. Standard Translink fares apply to non-registered accompanying persons.

Visit ridetheg.com.au for more information.

Buses

Normal Gold Coast bus services on Surfside Buslines will be in operation with standard fares to be charged.

Visit surfside.com.au for more information.

Sunday 3 July

G:link

Services will operate on a 7.5 minute frequency from 4am through to 2pm, then from 2pm services will operate as per the regular weekend schedule. Free travel to and from the Race Precinct (Southport Station) on the G:link will be available to registered participants only between the hours of 4am to 3pm. Display your race number when boarding the tram. Standard Translink fares apply to non-registered accompanying persons.

Visit ridetheg.com.au for more information.

Buses

To the Race Precinct

There will be a free shuttle bus service for registered participants to the Race Precinct on Sunday 3 July. A northern Gold Coast bus service will start from the Runaway Bay Sport & Leisure Excellence Centre and a southern Gold Coast bus service will start from the Gold Coast Convention & Exhibition Centre in Broadbeach. All inbound buses will terminate at the Southport Mall, a brief stroll to the Race Precinct. During peak operating times, this service will be exclusive to participants. In order to ensure all participants arrive with adequate race preparation time, the following will apply:

  • Entrants are required to present their race number when boarding the bus.
  • If demand warrants, priority will be allocated according to race start times.
  • Participants are encouraged to allow adequate time for travel and are advised that during peak times the shuttle bus service will be near capacity.
GOLD COAST CONVENTION & EXHIBITION CENTRE TO THE RACE PRECINCT:
Gold Coast Convention Centre 4:35 4:45 4:55 Every 10 mins 6:25 6:35 6:45
Gold Coast Hwy & Monaco St 4:41 4:51 5:01 Every 10 mins 6:31 6:41 6:51
Surfers Paradise Appel Park 4:47 4:57 5:07 Every 10 mins 6:37 6:47 6:57
Gold Coast Hwy & Ocean Ave 4:53 5:03 5:13 Every 10 mins 6:43 6:53 7:03
Race Precinct 5:01 5:11 5:21 Every 10 mins 6:51 7:01 7:11
SURFERS PARADISE TO THE RACE PRECINCT:
Surfers Paradise Appel Park 4:42 4:52 5:02 Every 10 mins 6:32 6:42 6:52
Gold Coast Hwy & Ocean Ave 4:50 5:00 5:10 Every 10 mins 6:40 6:50 7:00
Race Precinct 4:58 5:08 5:18 Every 10 mins 6:48 6:58 7:08
RUNAWAY BAY SPORTS SUPER CENTRE TO THE RACE PRECINCT:
Runaway Bay Sports Centre 4:00 4:20 4:40 Every 20 mins 6:00 6:20 6:40
Cnr Hollywell & Brisbane Rds 4:06 4:26 4:46 Every 20 mins 6:06 6:26 6:46
Turpin & Central 4:12 4:32 4:52 Every 20 mins 6:12 6:32 6:52
Smith & Brooke 4:18 4:38 4:58 Every 20 mins 6:18 6:38 6:58
Race Precinct 4:30 4:50 5:10 Every 20 mins 6:30 6:50 7:10

From the Race Precinct

There will be a free northern Gold Coast shuttle bus service for registered participants from the Race Precinct. It will start from the Southport Mall and terminate at the Runaway Bay Sport & Leisure Excellence Centre. Please note that there will be no return southern bus service from the precinct, so please use the G:link or make other arrangements.

RACE PRECINCT TO THE RUNAWAY BAY SPORTS SUPER CENTRE:
Race Precinct 8:30 9:00 9:30 Every 30 mins 13:30 14:00 14:30
Runaway Bay Sports Super Centre 9:00 9:30 10:00 Every 30 mins 14:00 14:30 15:00

Travelling by car

Road closures will be in place from 3:30am on both Saturday 2 and Sunday 3 July. View road closures.

Car Parking

People with a disability parking permits may use the VIP car park at Carey Park in front of Australia Fair Shopping Centre.

Car Park Saturday 2 July Sunday 3 July
P1 Australia Fair Shopping Centre (east side) 0-3 hours free.
Fees apply after 3 hours
0-3 hours free.
Fees apply after 3 hours
P2 Carey Park, Marine Parade Free until 9am.
$1.60 per hour or $5 all day
Free
P3 Mal Burke Car Park, Hicks Street Free until 9am.
$1.80 per hour or $5 all day
Free
P4 Athol Patterson, Suter Street $1.80 per hour or $5 all day Free

For more information visit City of Gold Coast parking map.

Drop Off Zones

The best location to be dropped off by car is at our ‘Drop Off Zone’ on Davenport Street (north of Windmill Street). Vehicles are to access Davenport Street via Nerang Street and exit via Nind Street (westbound). The ‘Drop Off Zone’ is a short 5 minute walk to the Marathon Race Precinct along Nind Street (eastbound).

Pedestrian Crossings

Pedestrian crossings on the Gold Coast Highway to access the Race Precinct will be located at Ada Bell Way (one crossing), Marine Parade (one crossing), Nerang Street (one crossing & two crossings south of Nerang Street), Nind Street (one crossing) and North Street (one crossing).

Arriving by charter coach

The recommended zone for buses/coaches to drop off and pick up runners is on Scarborough Street just north of the intersection with the Nerang Street Mall (out the front of Gold Coast TAFE). It is then a short 5-minute walk to the Race Precinct down the Mall. An alternate zone is east of Australia Fair Shopping Centre on Marine Parade. It can be accessed from Scarborough Street, then onto Short Street, then a left onto Marine Parade.

Road Closures

Please be aware that road closures will be in place from 3:30am on both Saturday 2 and Sunday 3 July. View road closures.

Latest News

Setting new goals

Recovery, refocus and setting more goals

So you’ve run the Gold Coast Airport Marathon and had a wonderful run or may not have done quite as well as you would have liked. Either way, you’ve felt the post race let down, maybe had too many big nights and sleep ins. You’re ready for another challenge but what do you do?

final

Legend status achieved for winners at the 38th annual Gold Coast Airport Marathon

A women’s race record and the first back-to-back men’s winner in 17 years headlined the 38th annual Gold Coast Airport Marathon, an IAAF Gold Label Road Race, in glorious Gold Coast conditions today.

848x565-Marathon_MaleFemale_1st_Splits

Mungara goes back-to-back by a razor’s edge in the Gold Coast Airport Marathon

Kenyan barber Kenneth Mungara today became the first back-to-back winner of the Gold Coast Airport Marathon since fellow Kenyan Fred Kiprop famously nailed the 1998 and 1999 double while the women’s race record tumbled at the hands of diminutive Japanese runner Misato Horie.

848x565-WheelchairMarathon_MaleFemale_1st_Splits

Race records tumble as Fearnley and Dawes secure Wheelchair Marathon titles

Australian athletics stars Kurt Fearnley and Christie Dawes produced sensational wins in the wheelchair marathon races at this morning’s Gold Coast Airport Marathon, and in doing do, fine-tuned their Rio 2016 Paralympic Games preparations.